Năsui dă în judecată administraţia prezidenţială pentru refuzul de a da informaţii despre deplasările lui Klaus Iohannis

Deputatul USR Claudiu Năsui a anunţat miercuri că a dat în judecată administraţia prezidenţială pentru refuzul de a furniza informaţii publice despre deplasările preşedinţilor între anii 2010-2023.

Deputatul susţine că a trimis în urmă cu mai mult de 30 de zile o solicitare, în baza Legii 544/2001 privind accesul la informaţii publice, şi a cerut informaţii despre numărul deplasărilor preşedinţilor României şi costurile lor.

„Câte au fost? Unde au fost? Câte zile? Cât au costat? Şi cu ce aeronavă a plecat? Şi dacă a fost o aeronavă închiriată cu ce cost? Domnul Iohannis nu cheltuieşte banii lui. Cheltuie banii noştri. Într-o democraţie ar trebui să se ştie lucrurile acestea. E o minimă transparenţă. În statul român, însă, nu numai că aceste informaţii nu sunt pe site, dar se pare că nu le poţi obţine nici la cerere (aşa cum zice legea)”, spune Claudiu Năsui, deputat USR.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri