Ce trebuie să știi dacă vrei să îți faci card! Care este diferența între cel de credit și cel de debit

Majoritatea persoanelor dețin atât un card de debit, cât și un card de credit, deoarece fiecare dintre acestea are o utilitate specifică.

Când utilizăm un card de debit, sumele aferente achiziției sunt retrase din contul nostru curent aproape instant.

În contrast, atunci când folosim un card de credit, suma este înregistrată pe linia de credit, permițându-ne să plătim factura într-o dată ulterioară, oferindu-ne astfel mai mult timp pentru efectuarea plății, conform informațiilor de pe shtiu.ro.

Decizia privind momentul potrivit pentru a utiliza fiecare tip de card poate fi adesea dificilă. Pentru cumpărături de zi cu zi, cardul de debit este o alegere potrivită, deoarece ne permite să vedem imediat retragerea banilor din contul nostru curent. În cazul achizițiilor mai mari, cum ar fi închirierea unei mașini sau rezervarea unei camere de hotel, cardul de credit poate fi preferabil, oferindu-ne posibilitatea de a economisi bani până la momentul plății.

Cardurile de debit oferă mai multe avantaje utilizatorilor lor, dincolo de disponibilitatea fondurilor

Utilizarea unui card de debit în locul unui card de credit reprezintă o modalitate eficientă de a minimiza riscul de îndatorare. Această metodă de plată ne ajută să rămânem în cadrul bugetului nostru și să nu cheltuim toți banii disponibili în contul curent.

Cardul de debit ne permite să retragem numerar de la bancomate, iar unele magazine ne oferă opțiunea de a primi „cash back,” adică să încasăm mai mult decât valoarea tranzacției inițiale și să primim numerarul împreună cu chitanța.

Cardurile de debit au mai multe avantaje pentru utilizatori, dincolo de faptul că sunt momente când numerarul nu este disponibil. Evitarea îndatorării: Folosirea unui card de debit în locul unui card de credit este o modalitate bună de a ne reduce șansele de a ne îndatora. Această metodă de plată ar trebui să ne mențină în limita bugetului nostru și să nu cheltuim toți banii din contul curent. Cardurile de debit ne oferă acces ușor la numerar: Putem folosi cardul de debit pentru a retrage numerar de la bancomate. Unele magazine ne vor permite, de asemenea, să primiți „cash back”, încasând mai mult decât tranzacția inițială în cont și oferindu-ne numerarul împreună cu chitanța.

Cardurile de credit ne oferă timp suplimentar pentru a plăti achizițiile. La sfârșitul ciclului lunar al cardului de credit, vom primi o factură care indică cât datorăm pentru achizițiile efectuate în ultimele 30 de zile. În funcție de momentul în care am făcut achiziția, avem la dispoziție până la câteva săptămâni pentru a plăti factura cardului de credit. Din punct de vedere tehnic, ni se cere să plătim doar taxa minimă în fiecare lună, dar acest lucru ar putea duce la datorii viitoare.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri