Zeci de șoferi din Constanța, care se îndreptau către proteste, lăsați fără permis de poliție. „Ne-au întins o cursă”

Peste 50 protestatari care voiau să se alăture protestului transportatorilor și fermierilor din județul Constanța au fost blocați în zona sensului giratoriu de la Agigea și li s-au luat permisele de conducere pentru că au circulat pe contrasens. Oamenii spun că jandarmii le-ar fi spus că le fac drum pentru a merge la protest, ca să nu mai stea în coloană, la capătul drumului așteptându-i polițiștii cu amenzile.

Șoferii a peste 50 de mașini care au circulat pe contrasens de la sensul giratoriu de la intersecția A2/DN 39 Agigea până la Poarta 7, la indicația jandarmilor, spun protestatarii, au rămas fără permis de conducere pentru o perioadă de patru luni.

Fiecare dintre aceștia a primit câte o amendă de 1.500 de lei. 

Oamenii sunt revoltați de faptul că trebuie să-și lase mașinile pe loc.

Oamenii spun că jandarmii le-ar fi spus că le fac drum pentru a merge la protest, ca să nu mai stea în coloană, la capătul drumului așteptându-i polițiștii cu amenzile.

„Ne-am luat după jandarmerie. Ei erau în spatele nostru, ne-au spus să mergem după ei. În fața noastră era poliția”, a spus una dintre participantele la protest care a rămas fără permis de conducere.

Zeci de autoturisme și camioane blochează ieșirile din Portul Constanța în semn de protest.

Care este varianta Jandarmeriei Române

Ca urmare a informațiilor apărute in spațiul public prin care se acuză o „capcană” a Jandarmeriei pentru protestatari, Centrul de Informare Publică al Jandarmeriei Române face următoarele precizări:

„În data 16.01.a.c., coloana de protestatari, formată din 47 de autovehicule, se deplasa pe autostrada A4 venind dinspre DN39, fiind însoțită de o autospecială de jandarmi, cu direcția către Port. Întrucât accesul spre Port era blocat de o coloană de tiruri, echipajul de jandarmi și autovehiculele protestatarilor au fost nevoite să staționeze, ca urmare a acestui blocaj. Având în vedere că, la acel moment existau alte blocaje în dreptul porților 7 și 9 din Port, echipajul de jandarmi a primit o nouă misiune, fiind redirecționat către aceste zone.
 Întrucât drumul către Port era blocat, autospeciala jandarmeriei a întors pe contrasens, pe banda de urgență, având pornite semnalele luminoase, pentru deplasarea de urgență spre zona porților 7 și 9. 

Înainte de efectuarea acestei manevre, un jandarm a coborât din autospecială, observând că o parte dintre autovehiculele intenționează să o ia pe contrasens, punându-le în vedere acestora că trebuie să staționeze în locul unde se aflau. Menționăm că niciun reprezentant al echipajului de jandarmi nu a făcut semne spre coloana protestatarilor, care să indice faptul că aceștia trebuie să-i urmeze. Deplasarea autovehiculelor care făceau parte din coloana de protestatari, pe contrasens, a fost o decizie exclusiv a  acestora, fără a fi rezultatul unei indicații din partea forțelor de ordine”, se arată în comunicatul Jandarmeriei Române.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri