Medicii și asistenții își strigă nemulțumirile, ministrul Rafila bate recordul la plimbări în străinătate

În timp ce medicii își strigă nevoile în stradă, Alexandru Rafila e de negăsit. Și nu întâmplător pentru că ministrul Sănătății a bifat, de la preluarea mandatului său, atât de multe deplasări, încât a devenit cel mai plimbăreț demnitar din Sănătate din ultimii 30 de ani! În total, a adunat două luni de vizite externe. Cele mai multe au fost în Belgia, Franța sau Italia, însă cea mai scumpă e cea din Cuba, acolo unde a cheltuit aproape 35.000 de lei. Nici în Elveția nu s-a uitat la bani – în cele patru zile, 6000 de lei s-au dus pe cazare, iar transportul a costat peste 7000 de lei. 

19 țări, de la 25 noiembrie 2021 și până în prezent. Este recordul stabilit de ministrului Sănătății, Alexandru Rafila, în urma deplasărilor externe, potrivit Realitatea Plus.

Pentru cele 4 deplasări în Belgia, ministrul Sănătății a cheltuit 12.700 de lei. În această sumă intră diurna, cazarea, dar și cheltuielile de deplasare. Asta în timp ce, în cele 3 vizite din Franța, Alexandru Rafila a cheltuit, din banii românilor, peste 18.000 de lei

Și deplasarea din Israel, în martie 2022, pentru 4 zile, a fost una scumpă: 5.200 de lei transport și cheltuieli de protocol de circa 5.000 de lei.

La vizita din Cehia, din toamna anului trecut, doar pentru transport s-au cheltuit 4.400 de lei, iar cazarea a costat alte 2.900 de lei.

 

Cea mai răsunătoare vizită a lui Rafila a fost cea din Cuba, acolo unde ministrul a cheltuit aproape 34.773 de lei. Din această sumă, transportul a costat circa 24.000 de lei. Niciun alt demnitar european nu a participat la acel eveniment.

Ultima deplasare a fost în Elveția, pentru o întâlnire cu oficiali ai Organizației Mondiale a Sănătății. A cheltuit acolo, în cele patru zile, aproximativ 6.000 de lei doar pentru cazare, iar transportul a costat peste 7.000 de lei.

În toate aceste deplasări, ministrul a fost însoțit de unul dintre membrii cabinetului pentru care, de asemenea, s-au cheltuit bani.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri