DGPMB: Două persoane reţinute pentru contrafacerea de ţigări, arestate la domiciliu

Instanţa a dispus măsura arestului la domiciliu, pentru 30 de zile, faţă de două persoane ce au fost reţinute anterior pentru că ar fi produs ţigări ilegal, pe care le vindeau în pachete copiate după cele ale unor mărci cunoscute în magazine din judeţele Bacău şi Neamţ, contra sumei de 15 lei.

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6 au pus în executare, luni, patru mandate de percheziţie domiciliară în judeţele Bacău, Neamţ şi Suceava într-un dosar penal privind săvârşirea de infracţiuni economice, a informat, marţi, Biroul de presă al DGPMB.

Din datele şi probele administrate în cauză a rezultat presupunerea rezonabilă că două persoane ar fi achiziţionat cantităţi semnificative de tutun vrac, precum şi alte bunuri necesare producţiei de ţigarete.

„Din cercetări, s-a mai stabilit că bănuiţii ar fi angajat un grafician pentru a copia cât mai fidel grafica pachetelor. Ulterior, ar fi început căutarea de clienţi în zona unor magazine din judeţele Bacău şi Neamţ, contra sumei de 15 lei pachetul”, arată sursa citată.

În urma percheziţiilor de luni au fost identificate şi ridicate peste 98.000 de ţigarete, două utilaje pentru injectat tutun şi unul de înfoliat, o imprimantă color, o matriţă, peste 10.000 de tuburi goale, 24 kg de tutun vrac, peste 4.000 de cartoane purtând însemnele unor mărci protejate, peste 1.800 de timbre fiscale şi zece recipiente lichid potenţare aromă tutun.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 6, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de producere de produse accizabile în afara antrepozitului fiscal şi deţinere de către orice persoană sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, cu excepţia celor deţinute în antrepozitul fiscal, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false.

Acţiunea a beneficiat de suportul Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române şi de sprijinul Inspectoratelor de Poliţie Judeţene Bacău, Suceava şi Neamţ. 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri