Schimbare radicală a vremii. România va fi lovită de un val de aer tropical: când vor fi 34 de grade

Vremea în România suferă o transformare semnificativă în următoarele zile. Agenția Națională de Meteorologie (ANM) avertizează că se vor înregistra noi alerte de ploi torențiale, vijelii și grindină, odată cu extinderea unui val de aer tropical în țară, însă în weekend se vor înregistra multe grade în termometre.

Sfârșit de săptămână cu multe grade în termometre

Sub influența unei mase de aer cu potențial de instabilitate atmosferică, se estimează că fenomenele de instabilitate vor persista în aproape toată țara. În jumătatea de nord a teritoriului, în special în zonele de deal și de munte, vor fi înregistrate mai multe astfel de fenomene, cu precădere după-amiaza și seara.

De asemenea, se va înregistra o schimbare semnificativă a regimului termic, mai ales în sudul și estul țării, unde temperaturile, situate sub normalul perioadei, se vor ridica treptat. Această încălzire va fi resimțită începând chiar de astăzi în sudul țării, urmând ca săptămâna viitoare să aducă maxime de până la 34 de grade Celsius.

 
 

În zilele următoare, temperaturile vor atinge și vor depăși valori de 30 de grade Celsius în sudul și vestul țării, în timp ce în restul teritoriului se vor înregistra valori mai puțin ridicate. Meteorologii estimează că vremea se va menține călduroasă, cu temperaturi de până la 33-34 de grade Celsius în regiuni precum Banatul, Crișana, Oltenia și Muntenia.

„Acest lucru înseamnă temperaturi de 30 până la 33-34 de grade în Banat, în Crișana, în Oltenia, în Muntenia, în zona continentală a Dobrogei. Se vor înregistra valori de 30 de grade și în Transilvania și în Moldova, însă mai puține decât în rest.

 
 

Duminică, este foarte probabil ca vremea să devină frumoasă. Din punct de vedere al precipitațiilor, acestea vor fi foarte puține, în mod deosebit în zonele montane din nordul teritoriului. În jumătatea nordică ne mai luăm și umbrela, pentru că apar ploile după-amiaza”, a spus meteorologul ANM Alina Şerban, joi, în cadrul unui post TV.

Val de aer tropical în România

Pe de altă parte, precipitațiile vor fi scăzute, în special în zonele montane din nordul teritoriului, unde se anunță foarte puține ploi. În jumătatea nordică a țării se recomandă precauție, deoarece sunt posibile ploi după-amiaza.

În context european, România se află sub influența unui aer tropical în extindere, care aduce temperaturi ridicate în acest weekend, cu valori ce depășesc 30 de grade Celsius. În timp ce alte țări din Europa se confruntă cu fenomene meteorologice extreme, precum ploi de cod roșu sau furtuni, la noi se anunță o perioadă de căldură și vreme frumoasă.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri