SCANDALOS! Copii de 12 ani, puși să muncească în fabricile unuia dintre giganții industriei auto mondiale

Gigantul auto sud coreean Hyundai are probleme cu legea, în Statele Unite.  Presa americană a relatat în 2022 că minori, unii de până la 12 ani, lucrau pentru o filială a Hyundai şi, în alte părţi, la furnizori ai companiei din statul Alabama, din sudul SUA.

Departamentul Muncii al SUA a dat în judecată gigantul auto sud-coreean Hyundai Motor, o fabrică de piese auto şi un recrutor de forţă de muncă, pentru utilizarea ilegală a muncii copiilor în Alabama, transmite Reuters. Plângerea, depusă săptămâna trecută la Tribunalul Districtual al Statelor Unite din Montgomery, Alabama, a solicitat, de asemenea, un ordin prin care să ceară companiilor să renunţe la orice profit legat de utilizarea muncii copiilor.

Reuters a relatat în 2022 că copii, unii de până la 12 ani, lucrau pentru o filială a Hyundai şi, în alte părţi, la furnizori ai companiei din statul Alabama, din sudul SUA.

Dosarul Departamentului Muncii a numit trei companii drept inculpate pentru angajarea unui copil de 13 ani: Hyundai Motor Manufacturing Alabama LLC; SMART Alabama LLC, o companie de piese auto; şi Best Practice Service LLC, o firmă de recrutare de personal.
 

Divizia de salarii şi ore muncite a Departamentului a descoperit că copilul a lucrat până la 60 de ore pe săptămână pe o linie de asamblare a SMART, care operează maşini care transformă tablă în componente ale caroseriei auto.

Uzina SMART furnizează piese către Hyundai Motor Manufacturing Alabama, care asamblează maşini populare precum Hyundai Santa Fe, Tucson şi Santa Cruz.

Potrivit plângerii Departamentului Muncii, SMART a informat firma de angajare că ”doi angajaţi suplimentari nu au fost bineveniţi să reină la unitate din cauza aspectului lor şi a altor caracteristici fizice, care sugerează că sunt şi minori”.

”Companiile nu pot scăpa de răspundere acuzând furnizorii sau companiile de angajare pentru folosirea muncii copiilor, atunci când de fapt sunt chiar angajatori”, a declarat avocatul Departamerntului Muncii Seema Nanda, într-un comunicat de presă.

O investigaţie a Reuters a dezvăluit angajarea pe scară largă şi ilegală a copiilor migranţi în fabricile din Alabama care furnizează piese atât Hyundai, cât şi brandului soră Kia.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri