Ucraina susţine că a lovit un sistem de rachete în interiorul teritoriului rusesc folosind arme occidentale

Ucraina a intrat în ziua cu numărul 832 de conflict armat cu Rusia. Kievul susţine că a lovit un sistem de rachete în interiorul teritoriului rusesc folosind arme occidentale. Nu este clar dacă armele folosite în lovitura descrisă de ministrul guvernului ucrainean Iryna Vereshchuk au fost furnizate de SUA.

Forţele ucrainene au afirmat luni că au lovit cu succes un sistem de rachete ruseşti S-300 folosind arme furnizate de Occident în interiorul teritoriului rusesc, potrivit CNN.

  ”Arde frumos. Este un S-300 rusesc. Pe teritoriul rusesc. Primele zile după ce am primit permisiunea de a folosi arme occidentale pe teritoriul inamic”, a postat pe Facebook ministrul guvernului ucrainean Iryna Vereshchuk, alături de o fotografie care pretinde că arată lovitura.

 

Imagine

 

Aceasta vine la doar câteva zile după ce preşedintele american Joe Biden a dat Ucrainei permisiunea de a efectua lovituri limitate cu arme americane pe teritoriul rusesc din jurul Harkovului, după ce mai multe naţiuni europene au eliminat restricţiile privind modul în care pot fi folosite aceste arme.

Nu este clar dacă armele folosite în lovitura descrisă de Vereshchuk au fost furnizate de SUA.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri