ANM: Valul de căldură continuă. Vor fi înregistrate 40 de grade la umbră

Valul de căldură va continua și în perioada următoare, cu o noapte tropicală în perspective și temperaturi mai ridicate joi, ceea ce determină meteorologii să analizeze posibilitatea impunerii codului roșu de caniculă. Florinela Georgescu, director executiv ANM, a detaliat prognoza temperaturilor pentru următoarele zile.

„Miercuri temperaturile au ajuns la 37-38 de grade în partea de sud-vest a Munteniei, 35-36 de grade la București, foarte multe valori de 35-37 de grade zonele aflate în Cod portocaliu, iar acestea vor rămâne în Cod portocaliu și joi, când este posibil să se înregistreze temperaturi maxime cu 1-2 grade mai ridicate. Disconfortul termic se va menține unul accentuat, iar temperaturile resimțite vor fi cu câteva grade mai ridicate.

Celelalte regiuni ale țării vor rămâne în Cod galben, exceptând Moldova, care beneficia de o ușoară răcorire datorată unor intensificări ale vântului. Dar per ansamblu, cu mici variații de la o regiune la alta, de la o zi la alta, apreciem că valul de căldură va continua să ne afecteze, în special în jumătatea de sud a teritoriului, cel puțin până la jumătatea săptămânii viitoare”, a declarat directorul executiv al ANM, Florinela Georgescu, la Realitatea Plus.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri