Momente de groază pe un drum din Gorj. O femeie rănită și mașini avariate din cauza plăcilor de beton desprinse

În comuna Dănești, județul Gorj, un eveniment neașteptat și terifiant a avut loc pe o șosea intens circulată. O femeie de 56 de ani a trăit momente de groază după ce autoturismul în care se afla a fost aruncat de pe carosabil. Incidentul a fost cauzat de plăcile de beton ale drumului care, din cauza caniculei și a greutății mari a vehiculelor, s-au desprins și au format adevărate rampe pe ambele sensuri de mers.

Femeia rănită a ajuns la spital după ce a pierdut controlul volanului în încercarea de a naviga printre dâmburile periculoase create de plăcile ridicate. Aceasta a fost transportată de urgență la spital, unde medicii au constatat că suferise mai multe răni, dar din fericire, viața nu îi era pusă în pericol.

În același timp, alți șoferi care au trecut prin zonă s-au ales cu mașinile avariate, unele suferind daune serioase. Martorii au descris scena ca fiind una haotică, cu vehicule oprite pe marginea drumului și șoferi disperați încercând să își evalueze pagubele.

Imagine

Imagine

Imagine

Autoritățile locale au explicat că fenomenul de ridicare a plăcilor de beton este rezultatul direct al temperaturilor extrem de ridicate combinate cu traficul greu. Canicula a determinat dilatarea plăcilor, iar greutatea foarte mare a camioanelor și altor vehicule care tranzitează zona a agravat situația, determinând desprinderea și ridicarea acestora de pe sol.

Imediat după incident, au fost chemate echipe de poliție și utilaje de construcții pentru a evalua și remedia situația. Pentru șoferii care urmează să traverseze această zonă, autoritățile fac un apel la vigilență maximă și respectarea semnelor de circulație temporare amplasate pe traseu. De asemenea, se recomandă evitarea drumului, dacă este posibil, până la finalizarea reparațiilor.

Incidentul de pe drumul din Dănești scoate în evidență importanța întreținerii adecvate a infrastructurii rutiere, mai ales în condiții de vreme extremă. Este crucial ca autoritățile să ia măsuri prompte și eficiente pentru a asigura siguranța cetățenilor și a preveni astfel de evenimente pe viitor. În acest caz, intervenția rapidă a autorităților și mobilizarea resurselor necesare pentru reparații reprezintă un pas important în redarea siguranței rutiere în această zonă.

Sursa: Realitatea de Gorj

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri