Incident la Punctul de Frontieră Siret: Un șofer turc, aflat sub influența alcoolului, a încercat să atace un polițist de frontieră

Un incident grav a avut loc la punctul de frontieră Siret, județul Suceava, unde un șofer turc, aflat sub influența alcoolului, a încercat să atace un polițist de frontieră. Conform declarațiilor oficiale ale Poliției de Frontieră, șoferul a depășit coloana de camioane care așteptau efectuarea formalităților de control la ieșirea din România.

În momentul în care un polițist de frontieră a intervenit pentru a-l opri pe șoferul de camion, acesta a coborât din vehicul și a încercat să-l atace cu un cuțit. Acțiunea rapidă și promptă a polițistului a dus la imobilizarea și încătușarea agresorului.

Pentru că bărbatul emana halenă alcoolică, a fost solicitat sprijinul Poliției Rutiere Siret. Testarea alcoolemiei a relevat o valoare de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. În consecință, șoferul a fost transportat de echipajul Poliției Rutiere la unitatea sanitară din Siret pentru recoltarea de probe biologice.

În prezent, șoferul turc este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de ultraj și pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe. Poliția de Frontieră a subliniat gravitatea faptei și necesitatea respectării legilor și regulamentelor de către toți participanții la trafic, în special în zonele sensibile, cum sunt punctele de frontieră.

Acest incident subliniază încă o dată importanța vigilenței și a intervenției rapide din partea autorităților de frontieră pentru a asigura securitatea și ordinea publică. Poliția de Frontieră continuă să monitorizeze și să gestioneze cu fermitate astfel de situații, pentru a preveni orice act de violență și pentru a menține siguranța tuturor persoanelor aflate în tranzit prin punctele de frontieră ale României.

Sursa: Realitatea de Suceava

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri