Fostul șef de la Termoficare Brașov a fost trimis în judecată, de DNA

Fostul director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov a fost trimis în judecată în stare de libertate, de DNA Brașov!

Acesta este acuzat de luare de mită, în formă continuată.

Potrivit rechizitoriului procurorilor DNA, în perioada 2018 – 2023, inculpatul Marin Ionuț Mircea, în calitate de director al Serviciului Public Local de Termoficare Brașov, ar fi pretins și ar fi primit de la reprezentanții unei societăți comerciale, bunuri cu titlu de mită în valoare totală de peste 270 de mii de lei.

Printre bunurile primite s-au numărat un container modular cu grup sanitar și un generator de curent electric. Foloasele respective ar fi fost primite de inculpat pentru a asigura derularea în bune condiții a contractelor pe care S.P.L.T. Brașov le avea încheiate cu societatea oamenilor de afaceri.

În cauză au fost dispuse măsuri asigurătorii asupra mai multor bunuri ce aparțin inculpatului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov.

Marin Ionuț Mircea a mai fost trimis în judecată de procurorii anticorupție, în august 2023, pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție.

Facem precizarea că această etapă a procesului penal reprezintă, conform Codului de procedură penală, finalizarea anchetei penale și trimiterea rechizitoriului la instanță spre judecare, situație care nu poate să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri