Un bărbat din Capitală a fost arestat preventiv pentru că a făcut sex neprotejat cu o femeie, deși știa că este infectat cu HIV

Un bărbat din Capitală a fost arestat preventiv pentru violență sexuală și abuz contra sănătății, după ce a fost prins că a îmbolnăvit o femeie cu HIV, fără să-i comunice acesteia problema sa de sănătate. Inculpatul, diagnosticat cu HIV, a avut contacte sexuale neprotejate cu victima, care a fost ulterior diagnosticată cu același sindrom. Faptele sale sunt considerate o încălcare gravă a drepturilor și libertății acesteia.

Faptele, scrie sursa citată, ar fi avut loc anul trecut, în vară. Deși știa că este infectat cu HIV, bărbatul, în vârstă de 45 de ani,  a „omis” să-i spună și partenerei sale.

„În datele de 14.07.2023 şi 26.08.2023, în timp ce se afla la adrese din municipiul Bucureşti, respectiv judeţul Ilfov, cunoscând că este infectat cu virusul HIV – SIDA, inculpatul a întreţinut raporturi sexuale neprotejate cu persoana vătămată (o femeie în vârstă de 49 de ani), cu consecinţa infectării acesteia cu virusul HIV, aceasta fiind diagnosticată cu infecţie HIV stadiul B2”, a transmis, miercuri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

După ce a aflat ce s-a întâmplat, femeia a mers la Poliție să-l reclame. Inițial, bărbatul a fost reținut pentru 24 de ore, pentru ca ulterior să fie arestat preventiv pentru 30 de zile, într-un dosar în care este inculpat pentru infracţiunea de transmitere a sindromului imunodeficitar dobândit.

Cercetările în acest caz sunt continuate de către Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Direcţia Generală de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Serviciul Omoruri

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri