Nicuşor Dan: Alegerea Elenei Lasconi ca lider USR, o decizie corectă a partidului. Ce spune edilul despre o posibilă revenire în USR

 

Fostul lider USR Nicuşor Dan susţine că alegerea Elenei Lasconi în funcţia de preşedinte al partidului este o decizie ”corectă”. Primarul general nu ia în calcul să se întoarcă în USR în momentul acesta. ”Poziţia aceasta de independent între mai multe partide care mă spijină pe partea administrativă e cea mai optimă”, a explicat Nicuşor Dan la Prima TV.

Primarul Capitalei Nicuşor Dan a fost întrebat în emisiunea Insider politic, difuzată sâmbătă la Prima TV, cum vede alegerea Elenei Lasconi ca preşedinte USR.

”Era necesar ca USR să aibă un candidat la prezidenţiale. Era important ca acest candidat la prezidenţiale să fie cineva care a avut un succes la alegerile locale, erau relativ puţine opţiuni, deci e o decizie foarte logică din partea USR. E o decizie corectă a partidului”, a spus Nicuşor Dan. 

Primarul general a mai fost întrebat dacă ia în calcul întoarcerea în USR.

”Nu în momentul ăsta. A fost un avantaj pentru mine să fiu echidistant faţă de partidele care m-au susţinut în Consiliul General, în următorul Consiliu general vor fi mai multe partide cu care voi lucra în această majoritate şi atunci echidistanţa e importantă. Ce se va întâmpla peste trei ani, cinci ani, zece ani, nu ştiu. În politică nu e bine să spui ”niciodată”, n-o spun nici eu. De principiu, poziţia aceasta de independent între mai multe partide care mă spijină pe partea administrativă e cea mai optimă”, a explicat primarul Capitalei. 

Actualul secretar general adjunct al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot pentru alegerile prezidenţiale, cu o cotă de 26,7%, fiind urmat de preşedintele PSD, premierul Marcel Ciolacu – 17,8%, de liderul USR Elena Lasconi, de liderul SOS România Diana Şoşoacă, liderul PNL Nicolae Ciucă – 11,9% şi de liderul AUR George Simion – 11,2%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro. Aproape trei sferturi dintre români spun că în mod cert vor merge la vot.

Într-o confruntare ipotetică în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale între Mircea Geoană şi Elena Lasconi, 66.2% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe Secretarul General Adjunct al NATO, iar 33.8% pe lidera USR. Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Marcel Ciolacu şi Elena Lasconi, 58% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe actualul premier, iar 42% pe lidera USR. Dacă în turul al II-lea al alegerilor prezidenţiale ar ajunge Nicolae Ciucă şi Elena Lasconi, 51.6% dintre cei care şi-au exprimat preferinţa pentru un candidat l-ar vota pe liderul PNL, iar 48.4% pe lidera USR.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

Ultimele știri