RECOMANDĂRI PENTRU POPULAȚIE ÎN PERIOADA CANICULARĂ

Meteorologii au instituit cod portocaliu de caniculă, vineri, pentru aproape toată ţara.

Pentru weekend, a fost emisă avertizare de cod roşu pentru cea mai mare parte a ţării, fiind anunţate temperaturi de peste 40 de grade.

În aceste condiții, Ministerul Sănătăţii a făcut mai multe recomandări pentru populaţie pentru prevenirea incidentelor în timpul perioadelor cu caniculă.

În perioadele cu temperaturi foarte mari, trebuie să consumăm un pahar de apă la fiecare 15-20 de minute.

Medicul cardiolog Ştefan Busnatu atrage atenţia că toate problemele care apar în această perioadă caniculară pleacă în primul rând de la deshidratare.

„Dacă discutăm de oamenii care nu au o boală constituită, deshidratarea, expunerea la temperaturi crescute conduce la o stare de oboseală. Starea asta de oboseală se poate manifesta în maniere accentuate şi sub forma insolaţiilor, care reprezintă asocieri difuze senzoriale, cu dureri de cap, stări de vărsătură puternică, dureri abdominale şi stări de rău general. În situaţia în care pierdem sodiu, potasiu, calciu, magneziu, avem riscuri de a avea crampe musculare.

Dacă ne referim la inimă, problema cea mai mare e când oamenii încep să simtă palpitaţie şi să acuze tulburări de ritm, axcelerări de ritm, instabilitatea ritmului, bătăi neregulate şi lucrurile astea, din păcate, în contextul în care se asociază cu o scădere a lichidelor din organism, conduce la o hipotensiune, hipotensiune care poate fi provocatoare de evenimente adverse, pierderi de conştienţă, fiind lucrurile cele mai problematice”, a explicat doctorul pentru Radio România Actualități.

Medicii mai recomandă consumul de fructe şi legume proaspete şi evitarea cafelei, a sucurilor şi a băuturilor alcoolice.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri