RESTRICȚII DE TONAJ PENTRU ȘOFERII DIN ROMÂNIA

CNAIR impune restricții de tonaj pe autostrăzi și drumuri naționale din cauza caniculei.

CNAIR informează șoferii că în acest sfârșit de săptămână vor fi restricții de tonaj pe sectoarele de autostrăzi, drumuri expres și drumuri naționale din mai multe județe din cauza temperaturilor extreme. Potrivit avertizărilor meteorologice emise de ANM pentru intervalul 13 – 14 iulie, autovehiculele cu MTMA ≥7,5 t nu vor putea circula în anumite zone între orele 10:00 – 20:00. Județele afectate includ Ilfov, Giurgiu, Teleorman, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Ialomița, Călărași, Dolj, Olt, Vâlcea, Gorj, Mehedinți, Timiș, Caraș – Severin, Arad, Bihor, Satu Mare, Suceava, Botoșani, Neamț, Iași, Bacău, Vaslui, Buzău, Vrancea, Galați și Brăila.

Excepțiile de la restricții includ transporturile de persoane, de animale vii și produse perisabile, intervențiile în caz de forță majoră, transporturile funerare, poștale, echipamente de prim ajutor, carburanți, mărfuri sub temperatură controlată, tractări vehicule avariate, distribuirea de apă și hrană în zonele calamitate, salubrizare, apă îmbuteliată și produse agricole.

De asemenea, utilajele CNAIR și cele închiriate pentru lucrări în desfășurare sunt exceptate. Pentru informații suplimentare privind starea rețelei de drumuri naționale și autostrăzi, se pot contacta Dispeceratul CNAIR la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360 sau pe site-ul oficial al companiei.

Sursa: Realitatea de Arges

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri