PSD SE VA REUNI PE 24 AUGUST PENTRU A-ȘI SEMNA CANDIDATUL LA PREZIDENȚIALE

Partidul Social Democrat se pregătește pentru congresul ordinar de pe 24 august, unde se va alege noua conducere.

Partidul Social Democrat se va reuni pe 24 august într-un congres ordinar pentru a-şi alege noua conducere şi a-şi desemna candidatul la alegerile prezidenţiale, a anunţat, vineri, preşedintele PSD, Marcel Ciolacu. Decizia a fost luată de Consiliul Politic Naţional al partidului, reunit vineri la Palatul Parlamentului.

‘S-a stabilit că pe data de 24 august va fi congresul ordinar al Partidului Social Democrat. Mai sunt 9 judeţe care nu au avut loc conferinţe de alegeri și, în următoarea lună, până pe 12 august, va exista un calendar ca aceste organizaţii să ţină conferinţele de alegeri interne. Se face un calendar cu conferinţele judeţene, tot în această lună, pentru alegerea delegaţilor la congres. Repet, vorbim despre un congres ordinar,’ a declarat Ciolacu.

În context, el a fost întrebat despre o afirmaţie a sa potrivit căreia PSD ar trebui să susţină un independent la alegerile prezidenţiale și dacă va propune acest lucru.

‘Am făcut acum o echipă condusă de secretarul general, care se ocupă de organizarea congresului. Și la următorul Consiliu Politic Naţional vom face procedurile pentru cine dorește să candideze pentru funcția de președinte. El va fi ulterior, așa sunt procedurile interne ale partidului. La următoare ședință a CPN vom discuta acest lucru. În acest moment am vorbit de cum se candidează la congres, care este procedura, care sunt comisiile, cum ne organizăm – se face la Romexpo, care sunt delegații, tot ce înseamnă tehnic, conform statutului,’ a mai declarat Ciolacu.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri