FURTUNA A FĂCUT RAVAGII ÎN BUCUREȘTI: COPACI CĂZUȚI ȘI ZECI DE AUTOTURISME AU FOST AVARIATE

Autoritățile au emis un mesaj Ro Alert de urgență gravă în București, avertizând despre manifestări meteo extreme, inclusiv intensificări ale vântului, fulgere și grindină de dimensiuni medii și mari. Potrivit ISU București-Ilfov, 14 autoturisme au fost lovite de copaci sau crengi.

Un Cod Portocaliu a fost în vigoare în București de la ora 17:10 până la ora 18:15, însoțit de o vijelie puternică, vânt cu viteze de 70-75 km/h, descărcări electrice frecvente, grindină și averse torențiale care au acumulat peste 20-25 l/mp.

În intervalul orar 16:30-19:00, în București și județul Ilfov, s-au înregistrat 33 de solicitări din cauza intensificărilor vântului, grindinei și descărcărilor electrice:

  • 30 de intervenții pentru degajarea copacilor căzuți;
  • 3 intervenții pentru degajarea elementelor de construcție în pericol de cădere.

În total, au fost afectate 14 autovehicule, conform ISU București-Ilfov.

Alte alerte Cod Portocaliu de vijelie au fost emise pentru următoarele zone:

  • Ialomiţa: Fierbinți-Târg, Dridu, Jilavele, Adâncata, Sinești, Maia;
  • Prahova: Ciorani, Poienarii Burchii, Șirna, Cocorăștii Colț, Sălciile;
  • Giurgiu: Ulmi, Găiseni, Joița, Săbăreni, Cosoba;
  • Ilfov: Buftea, Pantelimon, Brănești, Afumați, Mogoșoaia, Găneasa, Dragomirești-Vale, Ștefăneștii de Jos, Tunari, Corbeanca, Petrăchioaia, Dascălu;
  • Dâmboviţa: Potlogi, Cornești, Răcari, Crevedia, Cojasca, Lungulețu, Ciocănești, Tărtășești, Finta, Conțești, Niculești, Brezoaele, Poiana, Butimanu, Slobozia Moară, Cornățelu, Bilciurești.

În aceste zone, se anticipează vijelii puternice, vânt cu viteze de 70-90 km/h, descărcări electrice frecvente, grindină și averse torențiale.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri