BUCUREȘTI: RECOMANDĂRI DE TRAFIC DE LA BRIGADA RUTIERĂ

Pe fondul lucrărilor la infrastructura rutieră din București, traficul rutier este deviat sau restricționat parțial în Capitală, a transmis Brigada Rutieră.

Potrivit autorităților, mai multe artere din municipiu urmează să fie reabilitate.

În zona Prelungirea Ghencea, de la Strada Gârleni, până la Strada Brașov, autoritățile efectuează lucrări de supralărgire a arterei.

De asemenea, se efectuează lucrări la rețeaua de termoficare pe mai multe artere: Șoseaua Pantelimon (între Șos. Morarilor și Șoseaua Vergului), Bulevardul Iancu de Hunedoara, Bulevardul Libertății (între Bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie, benzile I și III) și Șoseaua Mihai Bravu (banda I, între Strada Vatra Luminoasă și Șoseaua Iancului).

Totodată, lucrările de execuție a magistralei de metrou M6 au afectat mai multe zone: banda I a bretelei de circulație de pe Șoseaua București-Ploiești (sensul de intrare în București, în zona intersecției cu strada General Holban) și Bulevardul Mărăști (sensul de mers dinspre Bulevardul Expoziției, zona Piața Montreal, către Piața Presei Libere)

Recomandări pentru șoferi

Autoritățile recomandă conducătorilor auto să circule cu atenție și să respecte semnificația indicatoarelor montate temporar în zonele menționate.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 6 accidente rutiere soldate cu 6 persoane rănite ușor, relatează Radio România București FM.

Brigada Rutieră recomandă șoferilor să sporească atenția și concentrarea la volan, să adapteze în permanență viteza la condițiile meteo, să nu bruscheze comenzile volanului și să folosească frâna de motor pentru a încetini.

De asemenea, autoritățile recomandă participanților la trafic să păstreze o distanță corespunzătoare față de vehiculul din față pentru a putea frâna în condiții de siguranță, să nu oprească sau să staționeze în locurile în care pot împiedica desfășurarea normală a traficului și să nu folosească telefonul mobil ori alte dispozitive care le pot distrage atenția de la activitatea de conducere a vehiculului.

Șoferii sunt sfătuiți să nu oprească sau să staţioneze înaintea trecerilor pentru pietoni sau în locuri unde ar putea împiedica desfăşurarea normală a traficului rutier, să respecte semnalele și indicațiile poliţiştilor rutieri aflați în trafic pentru siguranța circulației rutiere și să poarte centura de siguranță.

Recomandări pentru pietoni

Brigada Rutieră recomandă pietonilor să se deplaseze doar pe trotuare, iar traversarea străzii să aibă loc doar prin locurile special amenajate, marcate și semnalizate corespunzător, la culoarea verde a semaforului electric, numai după ce sunt siguri că intenţia lor de a traversa a fost observată de către conducătorii auto.

De asemenea, pietonii sunt sfătuiți să nu prelungească timpul de traversare a drumului public, să se oprească ori să se întoarcă pe trecerile pentru pietoni care nu sunt prevăzute cu semafoare.

Autoritățile recomandă pietonilor să traverseze strada în pas vioi, fără să alerge și să nu folosească telefonul mobil ori alte dispozitive care le pot distrage atenția.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri