FOSTUL PRIMAR DANIEL TUDORACHE – CONDAMNAT LA TREI ANI ȘI JUMĂTATE DE ÎNCHISOARE ÎN „DOSARUL DIAMANTELOR”

Fostul primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, a fost condamnat miercuri de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la trei ani şi șase luni de închisoare cu executare pentru complicitate la trafic de influență în „Dosarul diamantelor”. Totuși, a fost achitat pentru spălare de bani, la fel și fosta sa soție, Constanţa Adina Tudorache, pentru complicitate la spălare de bani.

Decizia unui complet de cinci judecători a dus la revocarea controlului judiciar și ridicarea sechestrului asupra bunurilor lor, inclusiv bijuterii și pietre prețioase în valoare de peste 9 milioane lei. De asemenea, s-a dispus restituirea cauțiunii de 200.000 euro către Constanţa Adina Tudorache și a unei alte cauțiuni de un milion de euro.

Hotărârea nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

În martie 2022, Daniel Tudorache a fost trimis în judecată de DNA pentru complicitate la trafic de influență și spălare de bani, fiind plasat sub control judiciar cu o cauțiune de un milion de euro. În același dosar, fosta sa soție a fost acuzată de complicitate la spălare de bani, conform Agerpres.

Intermediarul mitei, Ion Niță, a fost judecat separat și condamnat definitiv la 9 ani și două luni de închisoare pentru trafic de influență. Niță ar fi pretins un comision de 10% din valoarea unui contract de servicii pentru a interveni la funcționarii din Primăria Sectorului 1, atât direct, cât și prin intermediul lui Tudorache.

Procurorii au găsit în locuința lui Tudorache 258 de obiecte, bijuterii și pietre prețioase, în valoare totală de 9.784.295 lei, și sume de 11.210 euro și 4.235 dolari.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri