FURNIZAREA APEI, OPRITĂ ÎNTR-O LOCALITATE DIN TIMIȘ PE TIMP DE NOAPTE

În comuna Darova s-a atins pragul maxim al capacității forajelor de apă, anunță Societatea Apă Canal Darova. Livrarea apei noaptea va fi oprită pentru refacerea rezervelor necesare și pentru funcționarea normală a forajelor.

Cantitatea zilnică extrasă din pânza freatică în ultimele zile a devenit egală cu cantitatea zilnică livrată și consumată la nivel de 24 de ore, subliniază Radio România Timișoara.

Directorul societății, Florin Iovescu, atrage atenția că forajele funcționează non-stop în prezent și riscă să se ardă.

„Am discutat cu primarul, ținând cont că s-a atins capacitatea maximă, forajele mergeau non-stop de o săptămână, nu e bine dacă merg 24 din 24 de ore, că se strică pompele sau motoarele. Atunci am oprit noaptea și asta a fost interesant.

Noaptea, 40% din consum și asta înseamnă că – scuză-mă, nu te speli, dormi noaptea – cineva consumă. 40% însemna 97 de metri cubi peste noapte. Deci e clar că ăștia udă grădini, își umplu piscine”, spune Florin Iovescu.

Directorul Societății Apă Canal Darova spune că după prima noapte în care livrarea a fost întreruptă s-a reușit umplerea rezervoarelor de rezervă. În momentul în care consumul de apă va scădea se va renunța la această măsură.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri