REVOLTĂ PE AEROPORTUL OTOPENI: PASAGERI EXASPERAȚI DUPĂ ORE DE AȘTEPTARE PENTRU RIDICAREA BAGAJELOR

Noaptea trecută, Aeroportul Internațional Henri Coandă a fost scena unei revolte spontane, provocată de furia a sute de pasageri care au fost nevoiți să aștepte ore în șir pentru a-și ridica bagajele. Tensiunile au fost amplificate de faptul că acești pasageri sosiseră deja cu două ore întârziere din Turcia, iar la Otopeni au fost întâmpinați de noi întârzieri cauzate de lipsa de personal.

Pasagerii, printre care se aflau mame cu copii mici și persoane în vârstă, au rămas pe aeroport până târziu în noapte, în speranța de a-și recupera bagajele. În ciuda încercărilor disperate de a obține informații de la Biroul de Informații al aeroportului, aceștia au fost întâmpinați cu mesajul automat „fără telefon”, conform relatărilor unui post TV.

Un număr semnificativ de pasageri au încercat să afle motivul întârzierii și au fost informați că aceasta se datora lipsei de personal la firma responsabilă cu manipularea bagajelor. În mulțimea de pasageri nemulțumiți s-au aflat și câțiva politicieni, inclusiv europarlamentari, care au împărtășit indignarea generală.

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat: „Aștept de aproape două ore. Mi se pare inadmisibil să nu explice nimeni, să lipsească conducerea. Este o persoană responsabilă în acest aeroport care este de serviciu pe timp de noapte, are obligația să vină să explice oamenilor ce se întâmplă. Mi se pare un management dezastruos.”

Acest incident nu este unul izolat. Recent, un clasament de specialitate a plasat Aeroportul Internațional Henri Coandă printre cele mai proaste din Europa la categoria sa, din cauza condițiilor precare oferite pasagerilor și prețurilor disproporționat de mari.

Revolta de noaptea trecută subliniază încă o dată problemele cronice cu care se confruntă principalul aeroport al României. Lipsa de personal, managementul ineficient și infrastructura deficitară sunt doar câteva dintre provocările care afectează experiența pasagerilor.

Pasagerii au dreptul la informații clare și la un tratament respectuos, iar o schimbare reală poate veni doar printr-o revizuire profundă a modului în care este administrat aeroportul. 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri