UN AVION AL AIR INDIA CU DESTINAŢIA SUA FACE O ESCALĂ NEPREVĂZUTĂ ÎN RUSIA

Un avion al Air India care făcea o cursă de la New Delhi la San Francisco a efectuat o escală neprevăzută în Siberia, anunţă compania aeriană indiană, conform Reuters.

Aterizarea în Rusia a avut loc ca măsură de precauţie, după ce echipajul a detectat o posibilă problemă în cală.

Avionul Boeing 777 cu 225 de pasageri şi 19 membri ai echipajului a aterizat în siguranţă pe aeroportul internaţional din Krasnoiarsk, a informat Air India pe platforma socială X, adăugând că face demersuri pentru organizarea unei alte curse aeriene către San Francisco.
 

 

 


Aeroportul a comunicat pe Telegram că aterizarea a fost justificată de activarea unui detector de fum de la bordul aeronavei. În jurul orei locale 16.15 (09.00 GMT) este aşteptat un alt avion Air India de la Delhi, care va aduce şi personal şi îl va înlocui pe cel cu probleme pentru zborul către statul american California. Echipajul primei curse a fost cazat la hoteluri, iar pasagerii se află în zona de plecări internaţionale a aeroportului.

Tot pe Telegram, agenţia rusă de aviaţie civilă Rosaviaţia a anunţat la scurt timp după incident că aeronava aterizată rulase deja către un loc de parcare, iar la bord nu părea să existe un incendiu sau fum.

Compania Boeing şi un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat de la Washington nu au dorit să comenteze, lăsând acest demers pe seama Air India.

A fost al doilea incident de acest gen al unei aeronave Air India: în iunie anul trecut, un avion al aceleiaşi linii aeriene, pe aceeaşi rută, a aterizat neprogramat pe teritoriul rus, reaminteşte agenţia citată. Aparatul, tot Boeing, a rămas atunci în Rusia timp de o zi, după ce raportase o problemă tehnică. Pasagerii, printre care se aflau şi cetăţeni americani, au fost cazaţi în condiţii improvizate pe aeroportul Magadan din Extremul Orient.

Multe avioane civile, inclusiv ale companiilor americane şi europene, evită spaţiul aerian al Rusiei de când forţele acestei ţări au invadat Ucraina, în februarie 2022. Air India foloseşte însă ruta respectivă către SUA, care reduce timpul de zbor şi este mai avantajoasă din punct de vedere al costurilor.

Rusia a interzis survolurile multor companii aeriene străine ca retorsiune la sancţiunile impuse de Occident din cauza războiului din Ucraina, iar multe ţări şi companii nu permit avioanelor lor să treacă prin spaţiul aerian rus, reaminteşte Reuters.

Interdicţiile au impus modificarea rutelor şi au perturbat operaţiunile unor linii aeriene, acestea fiind acum obligate să ocolească ţara cu cel mai mare teritoriu din lume. Printre altele, compania United Airlines şi-a anulat multe curse fără escală între SUA şi India.

AGERPRES

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri