BĂRBAT ATACAT DE URS ÎN JUDEȚUL BISTRIȚA-NĂSĂUD

Un bărbat a fost rănit, luni, în urma unui atac de urs petrecut în județul Bistrița-Năsăud, în extravilanul localității Sântioana.

Conform informațiilor furnizate de ISU Bistrița-Năsăud, bărbatul atacat de urs a suferit leziuni la nivelul unui picior și în zona lombară. La momentul intervenției, acesta era conștient și a fost adus în întâmpinarea echipajelor medicale de către aparținători. Starea bărbatului nu este critică, însă rănile suferite necesită îngrijiri medicale.

”Echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD intervine pentru acordarea primului ajutor unui bărbat atacat de urs în extravilanul localităţii Sântioana”, a transmis, luni, ISU Bistriţa-Năsăud. 

Acest incident vine la doar câteva zile după ce un cioban a fost atacat de urs într-o zonă montană din județul Argeș. Creșterea numărului de atacuri de urși în România a devenit o problemă tot mai îngrijorătoare, atrăgând atenția autorităților și a comunităților locale.

Autoritățile locale fac apel la cetățeni să fie precauți atunci când se află în zonele montane sau în apropierea habitatelor naturale ale urșilor. Este recomandat ca oamenii să evite să se aventureze singuri în aceste zone și să fie echipați corespunzător pentru a putea face față unor eventuale întâlniri cu animalele sălbatice.

Este esențial ca autoritățile să continue monitorizarea și gestionarea populației de urși pentru a preveni astfel de incidente și pentru a proteja atât oamenii, cât și animalele sălbatice.

 

Sursa: Realitatea de Bistrita-Nasaud

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri