TRAGEDIE ÎN CROAȚIA: ȘASE PERSOANE UCISE ÎNTR-UN AZIL

Uciderea a șase persoane într-un azil dintr-un mic oraș din Croația a provocat luni un val de emoție în țară, atacul fiind comis, potrivit primelor elemente ale anchetei, de către un fost jandarm, arestat rapid de poliție, relatează AFP.

Luni, la scurt timp după ora locală 10, poliția din orașul croat Daruvar, la circa 100 de km de Zagreb, a primit un apel care anunța că un bărbat a ucis și rănit mai mulți oameni într-un azil de bătrâni; forțele de intervenție au găsit la fața locului patru trupuri neînsuflețite și patru răniți care au fost spitalizați imediat, transmite AFP.

Șeful serviciului regional de urgențe, Nenad Mrzlecki, a declarat inițial presei locale că bilanțul provizoriu era de cinci morți și trei răniți, dintre care unul grav. ‘Echipajele noastre sunt în continuare pe teren, iar prioritatea este să acordăm tuturor ajutorul necesar’, a adăugat el.

Ulterior, directorul poliției naționale, Nikola Milina, a actualizat informația: și-au pierdut viața cinci rezidenți din azil și un angajat. Atacatorul a fost arestat rapid și s-a declanșat o anchetă.

Din primele informații dezvăluite de presa locală, se pare că respectivul este un fost jandarm în vârstă de 51 de ani, iar printre victime se află mama acestuia. El a fost găsit de poliție într-o cafenea din apropiere. Potrivit lui Milina, suspectul avea antecedente de tulburare a ordinii publice și violență domestică.

În instituție locuiau aproximativ 20 de bătrâni. Primarul din Daruvar, Damir Lnenicek, a declarat televiziunii regionale N1 că îi este greu să înțeleagă ‘cum s-a putut întâmpla asta în orașul nostru, în țara noastră’. El a adăugat că localnicii sunt în stare de șoc și că nu se poate spune ce a declanșat atacul, urmând ca motivul să fie stabilit în urma anchetei.

Președintele Croației, Zoran Milanovici, a afirmat pe Facebook că este ‘răscolit’ de crima ‘sălbatică și fără precedent’, care constituie un ‘avertisment înspăimântător’ și un ‘apel la toate instituțiile competente să facă mai mult pentru a preveni violența din societate’; el a menționat necesitatea unui ‘control și mai riguros al posesiei de arme de foc’.

Atacul de la Daruvar este unul din cele mai sângeroase din Croația, țară cu o populație de 3,8 milioane de locuitori conform AGERPRES.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri