APROAPE 10.000 DE COPII DAȚI DISPĂRUȚI ÎN ROMÂNIA, ÎN ANUL 2023

Fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât mai bine de o jumătate dintre copiii dați dispăruți au plecat de bunăvoie de acasă.

Aproape 10.000 de copii au fost dați dispăruți în anul 2023 în România, iar numărul acestora este în creștere pentru cel de-al doilea an consecutiv, potrivit unui semnal de alarmă dat de Organizația „Salvați Copiii”.

Conform organizației, fenomenul este cu atât mai îngrijorător cu cât mai bine de o jumătate dintre copiii dați dispăruți au plecat de bunăvoie de acasă.

În județul Gorj, autoritățile au căutat soluții pentru a combate acest fenomen. Polițiștii au demarat o amplă campanie de prevenire a plecărilor voluntare sau a disparițiilor de minori, potrivit Radio România Actualități.

Acțiunile urmăresc informarea copiilor cu privire la riscurile la care se expun atunci când părăsesc domiciliul fără înștiințarea și acordul părinților, precum și potențialele modalități prin care pot deveni victime.

„Copiii au înțeles faptul că este foarte important să discute cu părinții despre problemele cu care se confruntă, pentru a încerca să găsească o soluție împreună.

În același timp, părinții au fost informați cu privire la importanța menținerii unei relații de încredere și comunicare directă cu minorii aflați în îngrijire, pentru a preîntâmpina plecarea de acasă, victimizarea sau implicarea acestora în activități infracționale.”, a spus agentul principal de poliție Nanu Ioana.

Campania de prevenire a plecărilor voluntare și a disparițiilor de minori se va desfășura pe tot teritoriul județului Gorj, până la finalul lunii octombrie.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri