EROARE INFORMATICĂ LA ADMITEREA 2024 LA FACULTATEA DE ARHITECTUĂ DIN CADRUL UNIVERSITĂȚII ”ION MINCU”

Marți, Facultatea de Arhitectură din cadrul Universității „Ion Mincu” din București a trecut printr-un moment tensionat, după ce rezultatele admiterii au trebuit să fie republicate din cauza unei erori informatice. Situația a stârnit nemulțumirea părinților, care au venit la universitate pentru a cere explicații. Scandalul a escaladat, determinând intervenția poliției, solicitată de un paznic al instituției.

Inițial, după încheierea examenului de admitere, au fost publicate rezultatele preliminare, urmate de o perioadă de depunere a contestațiilor. În urma verificărilor realizate de comisia de contestații, s-a constatat o eroare informatică majoră care a afectat rezultatele multor candidați. În consecință, lista finală a fost modificată, ceea ce a provocat nemulțumiri profunde în rândul părinților și candidaților.

Părinții celor care inițial fuseseră admiși, dar ulterior au fost respinși, au venit în număr mare la universitate, cerând explicații și contestații suplimentare. Situația a degenerat rapid într-un scandal, ceea ce a determinat intervenția poliției pentru a restabili ordinea. Nemulțumirea principală a părinților se lega de imposibilitatea de a depune noi contestații, conform regulamentului de admitere care nu permite acest lucru după publicarea rezultatelor finale.

Marian Moiceanu, rectorul Universității de Arhitectură „Ion Mincu”, a oferit detalii despre incident într-o conferință de presă. Rectorul a explicat că eroarea a fost descoperită de comisia de contestații, care a observat discrepanțe între numele candidaților din baza de date generată de computer și cele de pe planșele de examen.

„Conform metodologiei, după examen au fost depuse contestații. Comisia de contestații, alta decât prima (cea care a corectat), deschide planșele și verifică dacă studentul are numele scris și dacă nota e corelată cu cea de la lucrarea scrisă. Comisia de contestație a găsit o discrepanță care se referea la faptul că apăreau candidați al căror nume din foaia generată de computer nu corela cu cel de pe planșe. Comisia nu a recorectat. A verificat. S-au dublat două nume care au făcut ca înscrierea în sistem computerizat să genereze erori”, a declarat rectorul.

Moiceanu a subliniat că eroarea s-a limitat doar la secția română a Facultății de Arhitectură și că, în urma descoperirii problemei, s-au luat măsuri pentru rectificarea acesteia, comunicând imediat rezultatele corectate.

Universitatea a recunoscut oficial greșeala și și-a asumat responsabilitatea pentru situația creată. Deși problema a fost remediată din punct de vedere tehnic, rămâne de văzut cum vor gestiona autoritățile universitare nemulțumirile părinților și candidaților afectați.

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri