FOSTA VILĂ DE PROTOCOL A SOȚILOR CEAUȘESCU, SCOASĂ LA LICITAȚIE DE CONSILIUL JUDEȚEAN BIHOR

Procedura de licitație pentru vânzarea fostei vilei de protocol a cuplului Ceaușescu, situată în zona centrală a Oradei, a fost lansată de Consiliul Județean Bihor.

Construită în 1940, clădirea a servit drept locuință de serviciu pentru prim-secretarii Partidului Comunist Român în perioada comunistă.

Clădirea a intrat în proprietatea Consiliului Județean Bihor în 1997 și a avut diverse întrebuințări, aceasta fiind neutilizată din 2021, după reorganizarea activității instituției.

Imobilul are un regim de înălțime compus din demisol, parter și etaj, cu o suprafață totală de 358 mp.

Demisolul și parterul sunt compartimentate în câte 12 încăperi, iar etajul are o singură sală. Clădirea, care poate fi reîntrebuințată pentru spații de birouri, dispune de un teren cu o suprafață totală de 1.286 mp.

Clădirea a fost expertizată

Potrivit raportului de evaluare întocmit în luna iunie 2024, valoarea de piață a proprietății este de 3.449.130 lei, echivalentul a 693.000 euro, fără TVA. Construcția are o valoare de 888.910 lei, iar terenul de 2.560.220 lei.

Prețul de vânzare pentru imobilul situat în zona Parcul Ion C. Brătianu nr. 8 urmează să fie stabilit în urma licitației publice și nu poate fi mai mic decât prețul de pornire, de 3.449.130 lei.

Ofertele pentru licitație pot fi depuse până în data de 8 august 2024, ora 09.00, la sediul Consiliului Județean Bihor.

Clarificări în privința procedurii de desfășurare a licitației pot fi solicitate până la data de 31 iulie, relatează Radio România Cluj.

Ședință publică de licitație

Ședința publică de deschidere a ofertelor pentru imobilul cuplului Ceaușescu va avea loc pe 8 august, la ora 14.00, în sala mică de ședințe din sediul instituției.

Mai multe detalii despre documentația de atribuire se găsesc în caietul de sarcini, disponibil pe site-ul oficial al Consiliul Județean Bihor, în secțiunea de „Informații publice/Anunțuri”.

Consiliul Județean Bihor a luat decizia de a aproba vânzarea prin licitație publică a imobilului în data de 30 mai 2023.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri