RUSIA: SOLDAȚII CARE FOLOSESC TELEFOANE MOBILE INTELIGENTE AR PUTEA FI SANCȚIONAȚI

Folosirea telefoanelor mobile inteligente în rândul soldaților ruși ar putea fi considerată o abatere disciplinară gravă.

Soldații ruși care folosesc telefoane mobile inteligente în războiul din Ucraina ar putea fi sancționați. Camera inferioară a parlamentului rus, Duma, a propus detenţia disciplinară de până la 10 zile pentru aceștia.

Concret, propunerea este ca detenția disciplinară de până la 10 zile să fie aplicată în cazul soldaţilor care folosesc dispozitive cu funcţii de cameră şi geolocalizare în zone de luptă precum Ucraina.

Telefoanele mobile, folosite de ambele tabere

Telefoanele mobile au fost folosite de ambele tabere pentru a identifica ţinte în război, atât prin urmărirea locurilor semnalelor, cât şi prin accesarea fotografiilor sau mesajelor postate de dispozitive, potrivit oficialilor ruşi şi occidentali, conform agenției Reuters citată de Agerpres.

Un raport din acest an al firmei de software de securitate cibernetică Enea a arătat că telefoanele mobile ar putea fi urmărite cu uşurinţă pe câmpul de luptă în numeroase moduri de către părţile opuse în conflictul Rusia-Ucraina.

Un atac cu rachete ucrainene din 2023 a ucis aproape 100 de soldaţi în regiunea ucraineană Doneţk, controlată de Rusia, găzduită într-o şcoală profesională, după ce utilizarea neautorizată a telefoanelor mobile de către trupe a permis forţelor Kievului să-i localizeze.

Potrivit TASS, proiectul de lege al Dumei prevede și un arest disciplinar de până la 10 zile pentru militarii care încalcă interdicţia existentă privind distribuirea publică de informaţii care ar putea identifica personalul militar rus sau localizarea acestuia.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri