DIRECTORUL CENTRULUI COPERNICUS: DEPĂȘIREA RECORDURILOR DE CĂLDURĂ VA DEVENI CEVA OBIȘNUIT

Modificările climatice presupun că depăşirea recordurilor va fi ceva cu care va trebui să ne obişnuim.

Directorul centrului Copernicus, Carlo Buontempo, a avertizat că depășirea recordurilor de căldură va deveni ceva obișnuit, după ce duminică, 21 iulie, a fost declarată cea mai caldă zi înregistrată vreodată.

Concret, 21 iulie a fost cea mai caldă zi înregistrată vreodată de serviciul de monitorizare a climei al Uniunii Europene, Copernicus, care deține date începând din anul 1940 și până în prezent.

Directorul centrului, Carlo Buontempo, a spus că temperatura medie globală a aerului de suprafaţă de puţin peste 17 grade Celsius, înregistrată duminică, a fost mai mare față de recordul anterior, stabilit în luna iulie 2023.

Noul record nu va rezista foarte mult

Totuși, Carlo Buontempo a avertizat că acest nou record nu va rezista foarte mult, precizând că modificările climatice presupun că depăşirea recordurilor va fi ceva cu care va trebui să ne obişnuim.

Carlo Buontempo a mai spus că în ultimele 13 luni a fost înregistrată o serie de temperaturi crescute şi că în fiecare lună, începând din iunie 2023, au fost depăşite recordurile zilnice, relatează BBC citat de Radio România Actualități.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri