EXPLOZIE LA UN DEPOZIT DE ARTIFICII ÎN BULGARIA. CEL PUȚIN DOUĂ PERSOANE AU FOST RĂNITE

Cel puţin două persoane au fost rănite joi seară într-un incendiu care a declanşat o serie de explozii în depozitele unei fabrici de artificii de la periferia capitalei Sofia, au anunţat responsabili bulgari, potrivit agenţiei Novinite.

”Depozitele de artificii sunt în flăcări. Am scos de acolo doi răniţi, un bărbat şi o femeie, care este rănită mai grav”, a declarat Dimităr Kangaldjiev, şeful de cabinet al ministrului de interne, la televiziunea publică BNT, notează Agerpres.

Potrivit ministrului Kalin Stoianov, numărul răniţilor ar putea creşte, dar fiind că unul sau doi angajaţi se găseau în cele şase depozite ale fabricii de produse pirotehnice.

Televiziunile bulgare au difuzat imagini în direct care arătau o serie de explozii de artificii şi nori de fum gri, timp de peste două ore de la prima explozie.

Exploziile au declanşat un incendiu şi într-un depozit vecin.

La locul incendiului – situat între mica localitate Elin Pelin, de la periferia Sofiei, şi o gară vecină – au sosit rapid ambulanţe şi pompieri, dar iniţial aceştia au fost nevoiţi să aştepte la distanţă din motive de securitate.

Prin sistemul naţional de alertă, locuitorilor li s-a cerut să evacueze zonele din imediata vecinătate a incendiului, însă autorităţile au spus că nu era necesară evacuarea oraşului din apropiere.

Accidentul este cel mai grav de acest fel produs în Bulgaria în ultimii ani, însă explozii la fabrici sau ateliere unde se produc petarde şi alte produse pirotehnice nu sunt rare în lume.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri