AVERTISMENT DE CĂLĂTORIE ÎN LIBAN

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetăţenilor români să evite călătoriile în Liban, iar celor care se află deja acolo, mai ales în partea sudică a acestui stat, să părăsească imediat regiunea.

Într-un comunicat de presă transmis luni, MAE aminteşte că există un avertisment de călătorie în vigoare pentru Liban, nivel 8/9 – „Evitaţi orice călătorie”, din cauza evoluţiile recente de securitate şi a riscului crescut de escaladare.

Cetăţenii români aflaţi deja în acest stat sunt îndemnaţi să evalueze cu responsabilitate necesitatea rămânerii în Liban, iar celor aflaţi în zona de sud a râului Litani, MAE le transmite recomandarea fermă de a părăsi imediat regiunea, având în vedere confruntările armate recente de la frontiera libanezo-israeliană.

Totodată, MAE recomandă cu fermitate cetăţenilor români care se află în Liban şi să îşi înregistreze prezenţa la Ambasada României la Beirut.

Escaladare a tensiunilor dintre Israel și Hezbollah

Aviaţia militară israeliană a lovit, în noaptea de sâmbătă spre duminică mai multe obiective ale grupării Hezbollah în nordul Libanului. Bombardamentul armatei israeliene vine după ce un atac al Hezbollah a ucis 12 israelieni pe un teren de fotbal dintr-un sat de druzi din zona Înălţimilor Golan, ocupate de statul evreu.

Printre ţintele loviturilor aeriene s-au aflat depozite de armament şi infrastructuri de luptă, au comunicat duminică pe Telegram forţele armate israeliene, care au prezentat şi înregistrări video cu riposta.

Agenția DPA nu a putut să verifice filmările respective.

Atacul de sâmbătă fost cel mai sângeros atac împotriva Israelului de la începutul conflictului din Gaza.

ONU a cerut ambelor părţi să manifeste reţinere, în timp ce Statele Unite şi-au reafirmat sprijinul pentru securitatea Israelului şi împotriva „tuturor grupărilor teroriste susţinute de Iran, inclusiv Hezbollah din Liban”.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri