ÎN ITALIA MOR PEȘTII DE LA CĂLDURA EXCESIVĂ

În Italia, temperaturile ridicate din aceste zile provoacă moartea peştilor şi a crabilor albaştri. Aceştia nu pot supravieţui combinaţiei dintre temperatura ridicată a apei şi lipsa de oxigen.

De la nord la sud, situația este aproape scăpată de sub control, iar pescarii din zonă sunt nevoiți să facă față morții de doradă, anghilă și alte specii sufocate de căldura excesivă a aerului și a apei. Anoxia, lipsa oxigenului, provoacă moartea zeci de chintale de pește și pune în pericol nu numai industria pescuitului, ci și sezonul turistic.

Mirosul puternic de pește mort ajunge de fapt la kilometri distanță chiar și în stațiunile faimoase din regiuni, ale căror plaje la acest sfârșit de săptămână au fost pe jumătate goale.

Însă nu numai Orbetello se confruntă cu o astfel de problemă. Alerta este lansată și în insula Sardinia, în lagunele Oristaneze, unde există un risc puternic de masacru al peștilor.

Pe de altă parte, în regiunea Puglia, tot în sud, producția de midii este agravată nu numai de temperaturile extrem de ridicate ale mării, ci și de cea a lipsei unui lanț de depozitare care nu permite ridicarea și conservarea la rece a produsului în așteptarea cererilor de vânzare.

În schimb, în Emilia-Romagna, pescarii se plâng că trebuie să consume mai mult combustibil pentru a urmări peștii în mare, care se duc mai departe în larg pentru a scăpa de căldura de sub coastă.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri