INCENDIUL DE PE PLATFORMA OLTCHIM DIN RÂMNICU VÂLCEA A FOST STINS DUPĂ 4 ZILE

Un incendiu de mari proporții a izbucnit vineri dimineață pe platforma Oltchim din municipiul Râmnicu Vâlcea, la un depozit de deșeuri plastice. Focul s-a manifestat inițial cu flacără deschisă și degajări masive de fum, ceea ce a determinat autoritățile să emită un mesaj RO-Alert pentru a avertiza populația din zonă.

Incendiul a continuat să ardă timp de patru zile. Pe parcursul weekendului, pompierii s-au confruntat cu multiple focare ascunse în stratul de deșeuri, care avea o grosime de aproximativ 20 de metri. Luni dimineață, ISU Vâlcea a raportat existența unui singur focar activ.

Marți dimineață, însă, ISU Vâlcea a anunțat că incendiul a fost în sfârșit stins, fără a mai exista focare active. Pompierii din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea continuă să supravegheze zona pentru a preveni eventualele reaprinderi.

„În acest moment, la incendiul de la depozitul de deșeuri de pe platforma Oltchim din municipiul Râmnicu Vâlcea, nu mai există focare active. La fața locului se asigură supravegherea de către echipajele din cadrul Detașamentului de Pompieri Râmnicu Vâlcea, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă, cu doi subofițeri”, a precizat ISU Vâlcea într-un comunicat.

Intervenția pompierilor a fost una dificilă, având în vedere cantitatea mare de deșeuri plastice și adâncimea stratului de reziduuri. 

Autoritățile continuă să monitorizeze zona pentru a asigura că nu există riscul reaprinderii incendiului și pentru a evalua pagubele produse. În paralel, se vor desfășura investigații pentru a determina cauzele exacte ale izbucnirii incendiului.

Sursa: Realitatea de Valcea

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri