TENSIUNI FĂRĂ PRECEDENT ÎNTRE TURCIA ȘI ISRAEL. ERDOGAN AMENINȚĂ CĂ INTERVINE MILITAR PENTRU A AJUTA PALESTINIENII

Tensiuni fără precedent între Turcia și Israel. Președintele turc îi amenință pe israelieni cu o intervenție militară, dacă Benjamin Nentayahu nu încetează conflictul armat cu palestinienii. În declarația sa, Recep Erdogan a ținut să amintească și despre precedentele implicări ale Turciei în conflictele din Nagorno-Karabah și Libia. Mai multe despre subiect aflăm de la jurnalistul Realitatea PLUS Ana Maria Păcuraru. 

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan a amenințat direct Israeleul cu o posibilă intervenie militară, asemănătoare celor de la Nagorno Karabach și Libia, pentru a apăra palestinienii. El a declarat că tensiunile actuale din Gaza sunt critice pentru politica externă a Turciei, ceea ce ar putea agrava relațiile deja tensionate dintre cele două națiuni și ar putea adăuga o dimensiune militară conflictului din Orientul Mijlociu.

Erdogan încearcă să consolideze influența Turciei în regiune și să susțină cauza palestiniană. Turcia a avut anterior conflicte diplomatice cu Israelul, mai ales în contextul susținerii grupării Hamas, pe care Erdogan a considerat-o ca fiind o mișcare de eliberare în contrast cu aliații occidentali, care o văd ca organizație teroristă.

 
 

Declarațiile vin într-un moment de instabilitate regională, cu potențiale reacții internaționale diverse, inclusiv din partea NATO. Erdogan încearcă, de asemenea, să își întărească sprijinul politic intern prin acțiuni externe și retorică naționalistă. Totuși, o confruntare cu Israelul ar putea avea consecințe neprevăzute pentru stabilitatea regională și pentru poziția diplomatică a Turciei.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri