OFICIAL HAMAS: ”ASASINAREA LUI HANIYEH NU VA RĂMÂNE NEPEDEPSITĂ”

Liderul Hamas, Ismail Haniyeh, a fost ucis la Teheran, în Iran, a anunţat, miercuri, gruparea militantă palestiniană Hamas. Ismail Haniyeh, care s-a alăturat Hamas la sfârşitul anilor 1980, a participat, marţi, la ceremonia de depunere a jurământului de către noul preşedinte al Iranului, Masoud Pezeshkian.

”Acest asasinat al fratelui Haniyeh de către ocupaţia israeliană este o escaladare gravă care urmăreşte să frângă voinţa Hamas şi voinţa poporului nostru şi să atingă scopuri false. Confirmăm că această escaladare nu îşi va atinge obiectivele. Hamas este un concept şi o instituţie şi nu persoane. Hamas va continua pe această cale indiferent de sacrificii şi suntem încrezători în victorie.” a declarat pentru Reuters un înalt oficial al Hamas, Sami Abu Zuhri.

Asasinarea liderului Hamas Ismail Haniyeh în Iran este un ”act de laşitate care nu va rămâne nepedepsit”, a declarat Moussa Abu Marzouk, un alt oficial Hamas.

Mohammed Ali al-Houthi, şeful Comitetului Revoluţionar Suprem Houthi din Yemen a declarat: ”Ţintirea lui Ismail Haniyeh este o crimă teroristă odioasă şi o încălcare flagrantă a legilor şi a valorilor ideale”.

Președintele palestinian Mahmoud Abbas a condamnat uciderea lui Haniyeh și a cerut o grevă generală și demonstrații în masă, potrivit sursei citate.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri