TULBURĂRI VIOLENTE ÎN SOUTHPORT: 39 DE POLIȚIȘTI RĂNIȚI

Orașul britanic Southport, a fost scena unor tulburări violente care au dus la rănirea a 39 de polițiști. Evenimentele au izbucnit în urma uciderii a trei fetițe de către un adolescent de 17 ani, relatează BBC

Poliția din Merseyside a raportat că opt dintre ofițeri au suferit răni grave. Printre aceste răni se numără fracturi, plăgi deschise și o suspiciune de comoție cerebrală. Un ofițer a fost lăsat inconștient în urma atacurilor, iar alții au suferit răni severe la cap și la față. Situația a fost agravată și de rănirea a trei câini polițiști, doi dintre ei fiind loviți cu cărămizi.

Tulburările au avut loc la câteva străzi distanță de locul priveghiului organizat pentru cele trei fetițe, lângă o moschee de pe St Luke’s Road din Southport. Susținători ai English Defence League ar fi fost implicați în violențe, potrivit poliției. Aceștia au aruncat cărămizi în moschee, au incendiat mașini și pubele, și au vandalizat un magazin local.

În contextul acestor incidente, poliția din Merseyside a declarat că vor fi mobilizați ofițeri suplimentari pentru a preveni alte acte de violență și de a restabili ordinea în Southport.

Incidentul care a declanșat aceste tulburări a avut loc luni, când un băiat de 17 ani a atacat un club de dans pentru copii din Hart Street, rezultând uciderea a trei fetițe. Adolescentul a fost arestat sub suspiciunea de crimă și tentativă de crimă, iar ancheta este în desfășurare pentru a stabili circumstanțele exacte ale atacului.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri