ANCHETĂ EXTINSĂ ÎN CAZUL LUI ALFRED BULAI. APROXIMATIV 20 DE SESIZĂRI LA PARCHET ÎMPOTRIVA SOCIOLOGULUI

Ancheta în cazul sociologului Alfred Bulai, acuzat de abuz sexual de mai multe foste studente, a fost extinsă. Autoritățile continuă să audieze martori, iar aproximativ 20 de persoane au trimis sesizări și reclamații la Parchet. În urma acuzațiilor, Bulai a fost suspendat din toate funcțiile de la Universitatea București și a depus cererea de pensionare. Comisia de etică a SNSPA s-a întrunit la patru zile după izbucnirea scandalului, iar premierul României a anunțat că legislația va fi modificată pentru a asigura zero toleranță în astfel de cazuri.

În ultimele 24 de ore, Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a primit mai multe sesizări, iar procurorii au îndemnat și alte victime să-l denunțe pe Bulai. SNSPA a lansat o anchetă internă, iar poliția a deschis un dosar penal pentru abuz de funcție în scop sexual. De asemenea, Alfred Bulai este suspendat din toate funcțiile, inclusiv cea de director al Departamentului de Sociologie din SNSPA, și a negat acuzațiile aduse.

Premierul Marcel Ciolacu a subliniat că nu va exista toleranță pentru astfel de fapte și că legislația va fi modificată pentru a preveni situații similare în viitor. Ministrul Educației, Ligia Deca, a anunțat colaborarea cu experți pentru a elabora modificări legislative care să asigure că orice sesizare va fi tratată cu maximă seriozitate.

În 2017, un grup de studente a încercat să modifice codul etic al universității, cerând sancțiuni pentru hărțuire sexuală și măsuri concrete în astfel de situații. Deși au strâns 600 de semnături, inclusiv a lui Alfred Bulai, nu s-au luat măsuri la acea vreme.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri