ANPC A ÎNCHIS 79 DE LOCURI DE JOACĂ DIN SECTORUL 1. COPIII SE JUCAU ÎN LOCURI PERICULOASE

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) a închis temporar 79 de locuri de joacă administrate de Primăria Sectorului 1 din București. Decizia a fost luată în urma unor controale care au relevat numeroase nereguli și deficiențe grave ce pun în pericol siguranța copiilor. Printre problemele identificate se numără echipamente deteriorate, suprafețe de joc neconforme și lipsa întreținerii corespunzătoare. ANPC a subliniat că aceste deficiențe pot duce la accidente grave și a cerut primăriei să ia măsuri urgente pentru remedierea situației.

Primăria Sectorului 1 a reacționat, afirmând că va colabora cu ANPC pentru a remedia problemele și a redeschide locurile de joacă cât mai curând posibil. De asemenea, primăria a menționat că a început deja un program de reabilitare a locurilor de joacă și că va aloca resurse suplimentare pentru a asigura siguranța copiilor. În plus, primăria a promis că va intensifica controalele și întreținerea periodică a acestor spații pentru a preveni apariția unor astfel de probleme în viitor.

Această situație a stârnit îngrijorare și nemulțumire în rândul părinților, care consideră că autoritățile locale nu au acordat suficientă atenție siguranței copiilor. Mulți părinți au cerut măsuri mai stricte și o monitorizare mai atentă a locurilor de joacă pentru a preveni incidentele. ANPC a anunțat că va continua să monitorizeze situația și că va efectua controale periodice pentru a se asigura că locurile de joacă respectă standardele de siguranță.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri