STARE DE URGENŢĂ DECRETATĂ ÎN REGIUNEA RUSĂ BELGOROD, DUPĂ BOMBARDAMENTELE UCRAINEI

„Situaţia din regiunea noastră Belgorod rămâne extrem de dificilă şi tensionată”

Miercuri, guvernatorul regiunii ruse Belgorod a decretat stare de urgență, spunând că există o situație „extrem de dificilă” ca urmare a bombardamentelor forțelor ucrainene asupra zonei frontaliere.

„Situaţia din regiunea noastră Belgorod rămâne extrem de dificilă şi tensionată din cauza bombardamentelor forţelor armate ucrainene. Case au fost distruse, civili au fost ucişi sau au fost răniţi”, a scris pe Telegram guvernatorul Viaceslav Gladkov.

„Pentru a asigura o protecţie sporită a populaţiei şi a aduce un sprijin suplimentar victimelor, starea de urgenţă va fi instituită la nivel regional”, începând de miercuri, a adăugat el.

Două sate ale regiunii au fost atacate cu drone, potrivit lui Gladkov. Și autorităile in trei regiuni au informat că drone provenite din Ucraina au fost doborâte de apărarea aeriană rusă în timpul nopții.

Ucraina desfăşoară din 6 august o ofensivă în regiunea rusă Kursk, ce se învecinează cu regiunea Voronej, revendicând cucerirea a peste 1.000 de kilometri pătraţi din teritoriul rus.

Autorităţile ruse au recunoscut la rândul lor, luni, pierderea a 28 de localităţi şi câştiguri teritoriale ucrainene ce se întind pe o zonă de 40 de kilometri lăţime şi 12 kilometri profunzime.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri