OMS: CREȘTEREA NUMĂRULUI DE CAZURI COVID ÎNGRIJOREAZĂ

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) și-a exprimat îngrijorarea cu privire la creșterea numărului de cazuri de COVID-19 la nivel global. Deși datele din sistemele de supraveghere sunt limitate, OMS a observat o creștere semnificativă a proporției testelor pozitive pentru coronavirus. În Europa, rata testelor pozitive a depășit 20%, iar în alte regiuni, peste 10%.

Maria Van Kerkhove, expert OMS, a subliniat că acoperirea vaccinală a scăzut alarmant în ultimii doi ani, afectând în special persoanele vârstnice și lucrătorii din domeniul sănătății. Ea a făcut apel la intensificarea campaniilor de vaccinare pentru grupurile de risc. De asemenea, Van Kerkhove a menționat că analizele apelor reziduale indică o răspândire mai mare a virusului decât sugerează statisticile oficiale.

OMS a raportat că peste 40 de sportivi au fost testați pozitiv la Jocurile Olimpice de Vară de la Paris. Cu toate acestea, Van Kerkhove a subliniat că situația actuală nu este comparabilă cu faza pandemică inițială, deoarece mai multe persoane sunt acum protejate împotriva formelor severe ale bolii datorită vaccinărilor și infecțiilor anterioare. Ea a adăugat că OMS primește date limitate privind cazurile tratate în spitale și unități de terapie intensivă, ceea ce face dificilă evaluarea completă a situației.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri