RAPORTUL AUTORITĂȚILOR RUSE DESPRE DECESUL LUI NAVALNÎI. SOȚIA ACESTUIA: „A FOST UCIS, IAR ACUM ÎNCEARCĂ SĂ ÎȘI ACOPERE URMELE”

Raportul autorităților ruse privind decesul lui Aleksei Navalnîi, liderul opoziției, a stârnit noi controverse și semne de întrebare. Potrivit informațiilor oficiale, Navalnîi ar fi decedat în mod natural, ca urmare a unor probleme de sănătate preexistente. Totuși, versiunea familiei sale, în special a soției sale, Iulia Navalnaia, contrazice această narativă.

Iulia Navalnaia afirmă cu fermitate că soțul său a fost, de fapt, ucis, iar acum autoritățile încearcă să ascundă dovezile. Ea respinge vehement raportul rușilor, considerându-l o încercare de a distrage atenția de la evenimentele reale care au dus la decesul lui Navalnîi.

Analiștii politici consideră că această dispută între narativele oficiale și versiunea familiei Navalnîi reprezintă o luptă acerbă pentru controlul informațional și pentru a impune propria interpretare a evenimentelor. Pe de o parte, autoritățile ruse încearc să prezinte moartea lui Navalnîi ca fiind naturală, pentru a evita orice suspiciune de implicare în acest deces. Pe de altă parte, familia activist-ului, în special soția sa, insistă că el a fost asasinat, acuzând regimul Putin de a fi orchestrat această crimă.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri