DEMISIE ȘOCANTĂ LA SPITALUL PANTELIMON: ȘEFA ATI PLEACĂ ÎN PLINĂ ANCHETĂ

Șefa Secției de Anestezie și Terapie Intensivă (ATI) de la Spitalul „Sf. Pantelimon” din București, Florina Pompilian, a demisionat din funcție. Decizia vine în contextul unei anchete de proporții desfășurate la spital, în urma unui val de decese suspecte. Pompilian a invocat motive personale pentru renunțarea la funcția de conducere, dar va continua să lucreze ca medic în cadrul secției ATI.

Managerul interimar al spitalului, Constantin Răzvan Jitianu, a acceptat demisia, conform declarațiilor reprezentanților unității sanitare. Ancheta în curs investighează circumstanțele deceselor suspecte, iar demisia șefei ATI adaugă un nou element de complexitate situației.

În ultimele luni, Spitalul „Sf. Pantelimon” a fost în centrul atenției din cauza acestor decese, care au ridicat semne de întrebare cu privire la calitatea îngrijirii medicale și la procedurile interne ale spitalului. Ancheta vizează atât aspecte administrative, cât și posibile erori medicale sau neglijențe.

Florina Pompilian a fost o figură centrală în secția ATI, fiind responsabilă de coordonarea echipei medicale și de gestionarea cazurilor critice. Demisia sa a fost un șoc pentru colegi și pentru pacienți, care o considerau un medic dedicat și competent.

În contextul acestei demisii, autoritățile sanitare și conducerea spitalului sunt sub presiune pentru a clarifica rapid situația și pentru a implementa măsuri care să prevină astfel de incidente în viitor. Ancheta continuă, iar rezultatele acesteia sunt așteptate cu interes de către public și de către comunitatea medicală.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri