SEBASTIAN BURDUJA:  ROMÂNII VOR PUTEA ÎNFRUNTA IARNA FĂRĂ GRIJILE FRIGULUI SAU ALE FACTURILOR

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, a asigurat românii că vor putea trece iarna fără griji legate de frig sau de facturi. În data de 22 august 2024, Burduja a anunțat că depozitele de gaze naturale sunt deja complet umplute, cu un stoc de 2,878 miliarde mc, atingând un grad de umplere de 90,79%. Acest obiectiv a fost realizat cu mai bine de 70 de zile înainte de termenul stabilit de legislația europeană.

În plus, ministrul a subliniat că, în cazul unei ierni dificile, România are la dispoziție opțiuni suplimentare pentru importuri de gaze din sud, asigurându-se astfel o sursă constantă de energie. O altă veste pozitivă este deschiderea, începând cu 1 octombrie, a terminalului de gaze naturale lichefiate (GNL) de la Alexandroupolis. Această unitate plutitoare de stocare și regazificare este esențială pentru Coridorul Vertical – o inițiativă românească destinată să furnizeze gaze din afara Federației Ruse pentru restul Europei.

Sebastian Burduja a subliniat importanța diversificării surselor și rutelor de aprovizionare cu gaze naturale, afirmând că România își asigură astfel securitatea energetică. De asemenea, el a menționat că România este pregătită să ofere ajutor și țărilor din jur, în cazul în care va fi necesar.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri