NICOLAE CIUCĂ: 12,5 MILIARDE VOR FI VIRATE PENTRU PLATA PENSIILOR RECALCULATE

Nicolae Ciucă, președintele PNL, a anunțat joi, după ședința Biroului Politic Național, că ministrul de Finanțe a confirmat alocarea fondurilor necesare pentru recalcularea pensiilor. „Ministrul de Finanțe a prezentat asigurarea fondurilor necesare pentru Casa de pensii. Astfel, 12,5 miliarde de lei vor fi transferați către Casa de pensii pentru a asigura plata la timp a pensiilor, conform noii legi.

În plus, având în vedere necesitatea dezvoltării comunităților locale, vor fi alocate 2 miliarde de lei pentru plata facturilor restante”, a declarat liderul liberal.

„Este important de subliniat că PNL continuă să susțină prioritățile noastre față de mediul de afaceri. În acest sens, ministrul de Finanțe a propus măsuri pentru îmbunătățirea colectării veniturilor la bugetul de stat și sprijinirea mediului de afaceri.

În ceea ce privește plata datoriilor existente, care depășesc 70 de miliarde de lei, am considerat esențial ca cei care și-au plătit datoriile la timp să fie recompensați. Astfel, va fi acordat un bonus fiscal de 3%, pe care îl pot folosi pentru investiții și plata datoriilor anul viitor.

De asemenea, pentru a asigura colectarea acestor datorii, Ministerul de Finanțe a identificat o soluție prin care cei care își vor plăti datoriile până pe 25 noiembrie vor beneficia de anularea accesoriilor în proporție de 100%. Conform estimărilor ministrului de Finanțe, se preconizează colectarea a aproximativ 20-25% din suma totală de 60 de miliarde de lei”, a mai declarat Nicolae Ciucă.

 

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri