MINISTRUL ENERGIEI, DESPRE STOCURILE DE GAZE ȘI DE CĂRBUNE: „N-AR TREBUI SĂ FIE PROBLEME LA IARNĂ”

„Noi ne aşteptăm la o iarnă normală, în care să putem depăşi această iarnă cu ceea ce avem înmagazinat”, a spus ministrul Energiei.

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, invitat luni, 2 septembrie, la „Apel matinal” de la Radio România Actualități, a spus că n-ar trebui să apară probleme cu încălzirea la iarnă, în contextul în care stocurile de gaze și de cărbune sunt suficiente.

„Pe gaze avem un grad de umplere de 92%, România şi-a îndeplinit ţinta europeană cu mai bine de două luni înainte de termen. Asta înseamnă că suntem pregătiţi să înfruntăm o iarnă normală, iar dacă va fi o iarnă grea, avem, aşa cum am avut şi anul trecut, resurse de eventuale importuri de gaz.

Noi ne aşteptăm la o iarnă normală, în care să putem depăşi această iarnă cu ceea ce avem înmagazinat, şi avem la data la care vorbim, 2 septembrie, mai mult chiar şi decât anul trecut, când am avut înmagazinat un nivel record. Deci cu ceea ce am înmagazinat şi cu ceea ce se produce pe timp de iarnă n-ar trebui să fie probleme. ”, a spus ministrul.

Ministrul Energiei, despre stocurile de cărbune

Cât despre cărbune, Sebastian Burduja a spus că a văzut personal stocurile de la Complexul Energetic Oltenia și că acestea sunt la un nivel satisfăcător, iar gradul de umplere din lacurile de acumulare depăşeşte 70-75%.

„Deşi a fost un an secetos, noi ne-am conservat această resursă din hidrocentralele cu lacuri de acumulare, astfel încât şi dacă va fi o toamnă, de asemenea, secetoasă, să putem avea suficientă resursă în hidrocentralele noastre.”, a spus ministrul, la „Apel matinal” de la Radio România Actualități.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri