UDMR CRITICĂ GUVERNUL: MĂSURILE LUATE ÎMPIEDICĂ DEZVOLTAREA. RECTIFICAREA BUGETARĂ, VITALĂ PENTRU ADMINISTRAȚIA PUBLICĂ​​​​​​​​​​​​​​​

Cseke Attila, liderul senatorilor UDMR și fost ministru al dezvoltării și administrației publice, a tras un semnal de alarmă cu privire la lipsa unei rectificări bugetare în lunile iulie sau august ale anului 2023. În schimb, Guvernul a virat bani punctual, din Fondul de rezervă bugetară, până la finalul anului, o practică ce a blocat investițiile și a afectat economia.

Conform lui Cseke, rectificarea bugetară anuală din vară are rolul de a evalua și realoca fondurile în funcție de execuția bugetară, creând predictibilitate în administrația publică și sprijinind dezvoltarea localităților. Însă, în 2023, această rectificare nu a avut loc, iar Guvernul pare să repete aceeași practică și în 2024.

Cseke a atras atenția asupra unui proiect de Ordonanță de Urgență publicat recent, care prevede redirecționarea sumelor nefolosite din programele naționale și cele cu finanțare UE către Fondul de rezervă bugetară. UDMR nu susține această practică și solicită Guvernului să corecteze aceste măsuri, care afectează atât administrația publică centrală, cât și cea locală.

Sursa photo: Inquam Photos/George Calin

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri