ROMÂNIA, TRAVERSATĂ DE UN NOR DE PRAF DIN ASIA CENTRALĂ ÎN URMĂTOARELE DOUĂ ZILE

România se pregătește să înfrunte un fenomen meteorologic inedit în următoarele două zile, sub forma unui nor de praf provenit din Asia Centrală. Meteorologii avertizează că particulele de praf din deșertul Karakum, situat în Turkmenistan, vor străbate un traseu lung, trecând peste Marea Caspică, Ucraina și Republica Moldova, înainte de a ajunge pe teritoriul României.

Potrivit prognozelor, norul de praf este așteptat să traverseze țara noastră în zilele de miercuri și joi. Specialiștii atrag atenția asupra posibilității ca, în urma averselor prognozate pentru regiunile estice și nord-estice ale României, să apară depuneri de praf.

Acest fenomen meteorologic neobișnuit are potențialul de a afecta calitatea aerului și de a crea un peisaj inedit, cu o nuanță ușor roșiatică a cerului, datorită prezenței particulelor de praf. Locuitorii din zonele vizate sunt sfătuiți să fie pregătiți pentru această situație și să ia măsurile necesare pentru a se proteja, în special persoanele cu probleme respiratorii.

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri