ANCHETĂ BOMBĂ: IMPLICAREA GENERALULUI NEGRU FLORIAN COLDEA ÎN IMOBILIARE. CINE SUNT AZERII ȘI TURCII CARE LUCREAZĂ PENTRU STATUL PARALEL

Statul paralel și-a extins influența în decursul anilor până în cele mai importante domenii. Numeroși oameni de afaceri au colaborat cu echipa coldistă. Aici vorbim inclusiv despre investitori-milionari din Turcia și Azerbaidjan. Hamza Karimov este un apropiat din grupul lui Florian Coldea și a ridicat proiecte imobiliare exclusiviste în zone bune ale Capitalei. Mulți dintre membrii grupării au ajuns și în atenția procurorilor și urmează să fie chemați la audieri.    

Detalii șocante ies la iveală despre colaborările milionarilor cu statul paralel, în decursul anilor. Se pare că optimizările nu acționau numai pe filiera justiției în dosare, ci și în afaceri pentru investiții și proiecte de milioane, din țară și din străinătate. Procurorii au descoperit și oamenii de afaceri influenți cu business-uri alături de giganții petrolieri și legături în domeniul imobiliar. Din anturajul generalului Florian Coldea făcea parte și Hamza Karimov, un om de afaceri azer, fost CEO al gigantului petrolier SOCAR care dezvoltă proiecte imobiliare de milioane în zone din nordul Capitalei și în străinătate.

Încă din anul 2007, Karimov a fost în fruntea companiei de renume internațional ce primea fonduri pentru investiții de la guvernul din Azerbaidjan, bani care ajungeau apoi în România. Conform unor documente ce au intrat în posesia Realitatea Plus reies fapte grave de corupție care îl vizează direct pe Hamza Karimov.

Proiect imobiliar al săgeții lui Coldea, ridicat pe terenul lui Neidoni. Legătura familiei de investitori azeri cu politicieni români

 
 

Aparent, fondurile care veneau de la guvernul azer nu erau redirecționate către investiții, ci în conturi necunoscute, fără justificare, astfel făcându-se spălare de bani. Sumele de la stat erau destinate pentru achiziții de telefoane, ceasuri scumpe, calculatoare, cheltuieli personale, închirierea unor mașini de lux și a mai multor birouri în Marriott.

Compania nu desfășura în momentul realizării faptelor activități comerciale, ci doar avea reprezentanță în țara noastră. Însă sume de bani uriașe erau transferate pentru finanțarea afacerilor apropiaților sau pentru Hamza Karimov, iar societatea nu a fost verificată de autoritățile din România sau din străinătate.

 
 

Cât timp a fost CEO al Socar, miliardarul a colaborat cu Iulian Berescu, un cunoscut om de afaceri, însă care s-a făcut remarcat de-a lungul timpului şi prin diverse controverse. În 2011, acesta alături de soţia sa au fost implicaţi într-una dintre cele mai mari afaceri derulate vreodată la Botoşani. Cei doi au reuşit să vândă 90% dintre acţiunile societăţii „Romtranspetrol” către compania Socar. Însă în anul 2021, Berescu a fost găsit spânzurat în propria casă.

Legăturile omului de afaceri azer Hamza Karimov nu se opresc aici, ci se extind până în Turcia! O firmă condusă de miliardar vindea producția pentru o societate din Turcia, iar documentele nu au fost înregistrate în contabilitate sub nicio formă. Colaborarea strânsă s-a construit cu omul de afaceri turc Serdar Akkaya, dezvoltatorul proiectului imobiliar Cosmopolis. Felicia Akkaya a fost președinte al filialei AUR Brașov. Aceasta a fost inclusă pe listele de la alegerile europarlamentare, însă în prezent nu mai activează în cadrul partidului.

În cadrul proiectului imobiliar ce este în plină dezvoltare în zona Pipera, omul de afaceri este în parteneriat cu fostul ministru pentru mediul de afaceri Ilan Laufer. Se ridică mai multe blocuri pe un teren al familiei lui Bogdan Neidoni, din care peste 130 de apartamente au fost puse deja la vânzare.

Realitatea Plus i-a contactat pe cei doi oameni de afaceri, atât pe Hamza Karimov cât și pe Serdar Akkaya.

 
 

Reporter Realitatea PLUS: Ați fost citat să fiți audiat la DNA? 
Dezvoltator: Nu. 
R: Îl cunoașteți pe omul de afaceri Hamza Karimov? 
D: Nu, adică îl știu dar… și nu l-am văzut cam de doi ani și ceva. 
R: Ați fost asociat cu dl Hamza Karimov? 
D: Nu… este o confuzie. A fost vecinul meu (n.r. Hamza Karimov) la Cosmopolis, doar atât.
R: Pe dl Coldea îl cunoașteți? Fiindcă, din câte am înțeles, aveți legături cu dl Karimov și dl Coldea în afacerile imobiliare… 
D: Nu cunosc.

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri