LA CÂTEVA ZILE DE LA ADOPTAREA ÎN PARLAMENT, LEGEA PNL PRIVIND NEIMPOZITAREA PENSIILOR MAI MICI DE 3.000 DE LEI A FOST PROMULGATĂ​​​​​​​​​​​​​​​

Pensionarii din România au primit o veste excelentă în data de 5 septembrie 2024, când președintele Klaus Iohannis a semnat decretul de promulgare a legii care modifică plafonul de impozitare a pensiilor. Această măsură mult așteptată va ușura povara fiscală pentru o bună parte din seniorii țării.

Conform noii reglementări, pragul până la care veniturile din pensii sunt scutite de impozit a fost majorat substanțial, de la 2.000 de lei la 3.000 de lei. Această creștere semnificativă va permite unui număr mai mare de pensionari să beneficieze de venituri integrale, fără a fi nevoiți să plătească impozite suplimentare la stat.

Proiectul de lege a trecut anterior de votul decisiv în plenul Camerei Deputaților, unde a primit sprijinul larg al parlamentarilor. Deputata PNL Raluca Turcan a subliniat importanța acestei măsuri, considerând-o drept „finalul unui drum lung și destul de anevoios” în procesul de reformă a sistemului public de pensii.

Liberala a ținut să sublinieze rolul esențial jucat de partidul său în promovarea acestei inițiative legislative menite să vină în sprijinul pensionarilor: „Oricât se încearcă acapararea politică a procesului de reformă a pensiilor, meritul PNL este incontestabil. Reforma sistemului de pensii nu poate fi ruptă de PNL. Dimpotrivă! PNL a inițiat și a susținut fiecare etapă în parte.”

Sursa: Newsinn

ARTICOLE RECOMANDATE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri